Bio

Faya (Marloes Anijs) is geboren op 22 maart 1987, in muziekstad Den Haag.
Al op haar zevende is ze begonnen met klassiek pianoles. Haar passie voor muziek heeft ze op haar 12e kunnen uitbreiden met haar muziekopleiding tijdens de HAVO. Hier kreeg ze de kans om met verschillende samenstellingen, stijlen en instrumenten kennis te maken. Zo heeft ze ook haar passie voor zang ontdekt.

Vanaf haar 15e schreef Faya haar eerste eigen composities. Eerst klassieke pianostukken, maar daarna werden het al snel eigen liedjes met pianobegeleiding.
Ook was Faya inmiddels al begonnen met zanglessen van Astrid Seriese.

Faya begeleidde zich de eerste optredens (Paagman, De Regentes) zelf op piano. Ook gaf ze vaak acoustische sets weg met gitaarbegeleiding (Summertime Festival, Paard Cafe). Al snel was er een volledige band bij elkaar met drums, bas, gitaar, piano, achtergrondzang en saxofoon. (Roze Zaterdag, The Hague Jazz).

In 2009 heeft Faya haar eerste single 'Beautiful day'  uitgebracht. Op het moment is Faya druk bezig in de studio met het opnemen van een demo, welke binnenkort ook op de website te beluisteren zal zijn. Hierbij wordt ze ondersteund door Sebastiaan Koolhoven (bekend van o.a. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis en Nynke Laverman).

Daarnaast neemt Faya ook deel aan andere projecten. Ze leidt samen met Astrid Seriese het Prachtmeidenkoor en daarnaast wordt ze ook in andere projecten ingezet als vocaliste.